Norge-Portugal

Da er sommerturen i gang. Det var et FICC-rallyet Ponte de Lima som skulle besøkes.

På kaia i Varberg

Første stopp er fergeleiet i Varberg. Skal ta fergen over til Grenå – ca 4 timer tur. 4 timer og 30 minutter kjøring fra Oslo. Strålende sol og varmt. Ingen køer, men tett trafikk. Var ute i god tid, så den koselige svenske småbyen fikk et kort besøk.
15 minutter over midnatt klappet StenaNautika til kai i Grenaa i Danmark og etter ca 30 minutters kjøring sto vi parkert bak Dagli Brugsen (som vi pleier). Etter en god natt søvn ble det handlet «morgen-mad» pluss litt annet før turen gikk videre til Flensburg hvor vi treffer vårt reisefølge. Her tok vi lunsjen og supplerte handelen med litt nødvendig proviant.

Turen sørover gikk greit selv om at det var ferietrafikk på de tyske motorveier.

Bobilparkeringen i Trier

Vi kom fram til bobilplassen i Trier i god tid før middag. Nå hadde vi kjørt ca en tredel på veien til vårt bestemmelsessted i Portugal, Ponte de Lima. Deilig vær og det var 24 grader i skyggen.

Bobilplass i Ahlhorn

Avfart fra Trier etter frokost og motorvei videre sørover i Tyskland. Neste mål var Ahlhorn hvor vi fant en fin liten bobilplass beregnet for 4 biler. Her var det tømmestasjon.
Kjørte via Luxemburg hvor vi passet på å fylle diesel til ca 8 kr literen. Ikke så galt.
En del veiarbeid på de tyske motorveiene gjorde at det gikk litt tregt innimellom, men ankomsten ble ikke mye forsinket. Litt togstøy på plassen om kvelden i og med at jernbanen var nærmeste nabo.

Camping du Pont de Bourgogne

Da har vi kommet oss over til Frankrike.

Kjørte betalingsvei i Frankrike for en nette sum av over 50 euro. Vi sparte nok et par timer, men er det verd det – vi er jo på ferie og skulle kanskje sett litt annet en motorveier også. 

Overnattet på en campingplass i byen Chalon sur Saone,  Camping du Pont de Bourgogne.

Camping Municipal La Riviere

Nok en dagsetappe mot målet er unnagjort. Også denne dag sponset vi franske stat med ca 30 Euro. Forstår gått at det er lite trafikk på disse veiene, det blir for dyrt for den tiden vi sparer.

Plassen vi er på nå er en liten campingplass i Brive la Gaillarde og plassen heter Camping Municipal La Riviere. Fin plass med skyggefulle trær noe som godt med en varm sommerdag.

Camping Larroulta

Fortsatt i Frankrike, men nesten i Spania. Men nå er vi bare et steinkast unna den spanske grensa. Vært gjennom nok en pengemaskin, selv om vi var litt gjerrige til å begynne med.
Vi er på Camping Larroulta. en stor fin plass med et flott basseng. Her var det også mulighet for å bade i en innsjø, med masse aktiviteter. Ligger like sør for Biarritz. Været er strålende, veldig god norsk sommer.

Er kommet oss over til Spania. Herlige 32,5 i skyggen i dag. Vært over det spanske høyfjellssletter og eneste overnatting i Spania. Kun 40 mil igjen til målet vårt i Portugal.
Dette er en liten merkelig campingplass som ligger et stykke på utsiden av Leon, Camping Ciudad de Leon. Trangt og ikke så veldig egnet for store bobiler mellom masse trær og kupert terreng. Flott badebasseng.

Camping Ciudad de Leon

Da er vi framme Ponte de Lima i Portugal. Deilig og varmt opp mot 35 pluss. Vi ble plassert på en stor parkeringsplass til byens stolte heste- og dressurområde. Det var på dette området FICC hadde valgt ut for sitt Rally i 2016. Det viste seg at bobilparkeringen i byen var bare noen få hundre meter derfra – i sentrum ved elvepromenaden.