Ferda Tønsberg

Velkommen til Ferda Tønsberg (tidl. Askjems)

30. mars 2021, tok Ferda-gruppen formelt over alle aksjene i Askjems Camping-Center. Kjøpet ble offentliggjort den 3. mars med forbehold om godkjenning av Konkurransetilsynet. Det ble en rask prosess, og handelen er nå fullført. –Nå i første omgang er det kun navnebyttet som vil bli gjennomført, forteller Rune Lysaker.

Les hele pressemeldingen lenger ned på siden.

Carthago Club Norway har vært på besøk hos Ferda Tønsberg. Og vi fikk studert flere 2021-modeller. I disse korona-tider er det ikke lett å fremskaffe nye modeller.

Ferda Tønsberg strekker seg langt for at du skal oppleve topp service og trygghet i ditt møte med oss, bebuder de overfor CCN. De har alltid hatt god kontakt med klubben og salgsjef Fred Karlsen ønsker alle medlemmer hjertelig velkommen til butikken. De er stolte av å ha flere 2021 modeller inne.

Salgsjef Fred Karlsen og ansvarlig for Carthago-kundene, Kim Martinsen (t.h.) poserer for en stort flaggskip av Carthago.
Brukte Carthago på rekke og rad

Ferda Tønsberg har også noen bruke Carthago inne og de står pent på rekke i annen etasje. Det er stor rift etter brukte også. Den «lille» c-liner (under) er også populær. En bil som kan registreres på totalvekt på 3500 kg.

C-liner på 3500 kg
Utstyrsbutikken er nå i 1. etasje, rett på innsiden av inngangsdøra.

I den senere tid har de gjort litt forandringer i lokalene. Dehar utvidet utstyrsbutikken og flyttet den til første etasje, rett innenfor hovedinngangen. I annen etasje so fins det nå stort sett brukte kjøretøyer..

Ferda bobilhotell

Ferda Tønsberg har også tenkt på dere som ikke bruker bobilen i vintermånedene. De har et bobilhotell hvor bilene dine kan «bo» i vinterhalvåret.

Siste nytt om Askjems:
Askjems Camping-Center blir en del av Ferda-kjeden
De to bobilaktørene fant hverandre i felles merker og et ønske om å gi kundene enklere tilgang til kompetent service både der de bor og på reiser.
En av Norges ledende bobil- og campingvognaktører, Ferda Norge AS, går nå inn i Vestfold-markedet. Med oppkjøp av Askjems Camping-Center AS, får gruppen nå 12 avdelinger spredt utover landet. I tillegg driver Askjems bobilhotell på Sem, og formidlingssalg i fylkene Vestfold og Telemark, Trøndelag og Vestland, som også får ny Ferda-profil.

En ekte familiebedrift takker for seg
Askjems Camping-Center ble etablert av Kjell Erik Askjem i 1969, da han fikk agenturet på Combi-Camp i Norge. Selskapet utviklet seg raskt, og i 1971 ble de første campingvognene levert fra lokalene på Sem, mens de første bobilene rullet ut fra selskapet i 1985. Sammen med sin bror Roar Askjem tok selskapet en ledende rolle innen salg og utleie av campingvogner og bobiler i Norge. I 2002 tok Kjell Eriks sønn, Odd Askjem, over som daglig leder etter å ha vært salgssjef siden 1994. Askjems omsatte i 2019 for 337 millioner kroner og hadde 40 ansatte.

Felles verdier
– Vi er veldig fornøyde med at det er akkurat Ferda som går inn som eier, sier Odd Askjem, hovedaksjonær og styreformann, og fortsetter; Som i stadig flere bransjer er det behov for større og mer robuste konstellasjoner. Med Ferda og deres struktur er vi trygge på at selskapet vil kunne utvikles videre, og sikre sin posisjon som et av landets ledende campingsenter.
– Vi fører de samme merkene og driver etter de samme verdiene der alt handler om å gi kundene våre den gode bobil- og campingvognopplevelsen. Derfor skjønte vi fort at dette var en veldig god match. Nå får vi en tilstedeværelse som gjør at vi kan gi kundene våre enda bedre service både der de bor og der de reiser, sier konsernsjef i Ferda, Leif Terje Hansen.
Odd Askjem forteller videre at det har vært en eventyrlig reise hvor vi har fått anledningen til å utvikle og sette nye standarder for en hel bransje, gjennom lansering av nye og spennende konsepter. Som del av den landsdekkende og solide kjeden Ferda, er vi komfortable med at selskapet vil bli tilført de ressursene og kompetansen som er nødvendig for å fortsette utviklingen, samt sikre arbeidsplasser og kundenes behov.
Det viktigste for eierne av Askjems Camping-Center i denne prosessen har vært å legge til rette for å trygge arbeidsplassene for de mange dyktige og dedikerte medarbeiderne.

Tilstedeværelse gir trygghet på tur
– Målet er ikke å bli størst, og skal vi vokse er det heller ikke sikkert det skal skje gjennom videre oppkjøp. Vi ønsker å åpne der det er fornuftig – og der tilstedeværelsen vil gjøre det bedre for kundene våre. Sem ved Tønsberg er midt i blinken siden det ligger omtrent midt mellom avdelingene våre i Agder og på Gardermoen, sier Hansen.
– Våre mange trofaste kunder vil ikke merke noen vesentlige endringer. Askjems vil ledes videre av Sverre Aamodt, som tok over som daglig leder i august 2019 etter 9 år som styreleder i selskapet.
Med Ferda vil våre fantastiske kunder få et enda bedre tilbud, da kjeden er tilgjengelige hvor enn de ferdes med bobil eller campingvogn i vårt langstrakte land, avslutter Odd Askjem.
Transaksjonen vil bli meldt til Konkurransetilsynet og gjennomføring er betinget av tilsynets godkjenning.
Ferda vil etter oppkjøpet av Askjems Camping-Center få en samlet omsetning på 1,2 mrd. og 180 ansatte. Ferda inngår i en gruppering av selskaper som sammen omtales som Adolfsen-Gruppen. Gruppen har i dag ca. 23.000 ansatte fordelt på syv land med samlet omsetning på ca. 13 milliarder NOK.

Her finner du oss på nettet:
På nettet
På facebook